Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Maailman turvallisinta maata tekemässä. Sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpanoraportti 31.5.2019
Julkaistu

14.06.2019

ISBN

978-952-324-268-5

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-268-5

Asiasanat ja teemat

sisäinen turvallisuus, hallinto, turvallisuussuunnittelu, varautuminen, yhteistyö, rikokset

Sivumäärä

32

Info

Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen sisäisen turvallisuuden strategiasta 5.10.2017. Strategia korvasi aiemmat sisäisen turvallisuuden ohjelmat, joista valtioneuvosto oli päättänyt vuosina 2004, 2008 ja 2012.

Sisäisen turvallisuuden strategian tavoitteena on, että Suomi on maailman turvallisin maa. Strategiassa tunnistettiin sisäiseen turvallisuuteen vaikuttavia keskeisiä muutosvoimia, joihin vastaamiseksi strategian sisätämässä toimenpideohjelmassa on kahdeksan toimenpidekokonaisuutta.

Sisäisen turvallisuuden strategiaa toimeenpannaan vuonna 2021 eduskunnalle annettavaan sisäisen turvallisuuden selontekoon asti. Strategiaa toimeenpannaan valtionhallinnossa osana hallinnonalojen toiminnan ja talouden suunnittelua. Useat strategian toimenpiteistä on käynnistämisen jälkeen pysyvää toimintaa.

Tässä raportissa kuvataan sisäisen turvallisuuden strategian toimeenpanon tilannetta toimenpiteittäin vaalikauden 2015-2019 päättyessä. Toimeenpano on kokonaisuudessaan edennyt varsin hyvin. Strategialla on toteutettu sekä ennalta ehkäiseviä toimia, joilla rikosten, häiriöiden ja onnettomuuksien kokonaismäärää lasketaan, että toimia, jotka parantavat viranomaisten ja muiden kykyä toimia silloin, kun rikoksia, häiriötä ja onnettomuuksia kuitenkin tapahtuu.

Hinta

19,80 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy