Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Rahapelilainsäädäntöä koskeva esiselvitys
Julkaistu

29.05.2019

ISBN

978-952-324-266-1

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-324-266-1

Asiasanat ja teemat

Rahapelit, arpajaislaki, haitat, EU-oikeus, monopolit, veikkaus, verkkopelit, verkkoliiketoiminta

Sivumäärä

116

Info

Pelikieltomahdollisuuksia voitaisiin kehittää pelisalipelaamisen osalta. Voisi olla tarpeen tarkastella myös järjestelmää, jossa pelikiellon voisi asettaa verkossa myös pelikasinoon ja pelisaleihin. Veikkaus Oy:n oikeudelliset edellytykset tehdä kansainvälistä yhteistyötä perustuvat EU-tuomioistuimen oikeuskäytäntöön. Esiselvitykseen sisältyy erillinen EU-oikeudellinen selvitys kansainvälisen toiminnan edellytyksistä. Pelijärjestelmien sijoittamisratkaisut tulisi toteuttaa siten, ettei valvonnan laissa säädetty tavoite vaarannu. Uusissa maksutavoissa on otettava huomioon lainsäädäntöön perustuvat erityispiirteet. Luottokorttimaksamisen salliminen voisi johtaa velkaantumiseen rahapelaamisessa. Teknisten estotoimien käyttöönotolle Manner-Suomen ulkopuolelle suuntautuvassa rahapelaamisessa ei vaikuttaisi olevan oikeudellisia esteitä mutta haasteena on muun muassa niiden kierrettävyys. Toimiessaan estot vaikuttaisivat myös Veikkaus Oy:n markkinointiin ja rahapelitarjontaan siltä osin kuin ne ovat olleet perusteltuja kysynnän kanavoimiseksi yhtiön tarjontaan. Poliisihallitus on aktiivisesti hyödyntänyt lainsäädännön mahdollistamia keinoja lainvastaisen toiminnan torjumiseksi. Kansallisella lainsäädännöllä on mahdollista ainoastaan rajallisesti puuttua Manner-Suomen ulkopuolelta tulevaan markkinointiin. Voittojen perimisissä voitaisiin siirtyä yhtenäiseen vanhentumisaikaan.

Hinta

39,60 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy