Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Edelläkävijyydestä kestävää kasvua - Kaupunkiohjelma 2018–2022
Julkaistu

06.11.2018

ISBN

978-952-327-350-4

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-350-4

Asiasanat ja teemat

Kaupunkikehitys, kaupunkipolitiikka, aluekehitys, hallinto, työ- ja elinkeinoministeriö

Sivumäärä

87

Info

Kaupunkien merkitys talouskasvun ja työllisyyden vetureina on merkittävä. Suurin osa suomalaisista asuu kaupungeissa. Kaupungit tarjoavat korkeaa osaamista, monipuoliset työmarkkinat ja puitteet hyvinvoinnille. Kaupungit toimivat koko maan kansainvälistymisen vauhdittajina ja linkkinä kansainvälisiin arvoverkkoihin. Tästä hyötyvät myös ympäröivät alueet ja koko kansantalous.

Osana monimuotoisen kaupunkipolitiikan kokonaisuutta hallitus on valmistellut nelivuotisen kaupunkiohjelman vuosille 2018–2022. Ohjelma kohdistuu suuriin kaupunkeihin ja muihin maakuntakeskuksiin. Ohjelma on valmisteltu poikkihallinnollisesti ja kaupunkien tietämystä hyödyntäen.

Kaupunkiohjelma on koottu ja ajanmukainen näkemys tavoitteista ja toimista, joilla kaupunkien kasvua, kestävyyttä ja hyvinvointia voidaan tukea. Se sisältää kansallisia strategisia tavoitteita sekä keskeisiä toimenpiteitä. Ohjelma perustuu kaupunkien ja valtion yhteistyöhön.

Ohjelman teemoja ovat kaupunkien strateginen rooli osana kansallista kehitystä, kestävän kasvun luominen, kansainvälistyminen ja kaupunkien monimuotoisuus, digitaalisuus kaupunkikehityksessä, toimivat ja vetovoimaiset kaupunkiseudut sekä sosiaalinen kestävyys ja osallisuus. Lisäksi ohjelma linjaa kaupunkien roolia ja organisoitumista hallinnon uudistusten keskellä, kaupunkitutkimuksen vahvistamista, kehittämisvälineiden uudistamista sekä kaupunkipolitiikan yhteistyörakenteiden ja toimintatapojen kehittämistä.

Hinta

35,20 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)gov.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy