Haku

Voit tilata Valtioneuvoston verkkokirjakaupasta ministeriöiden sarjajulkaisuja. Esittelemme tällä sivulla uusimmat tuotteet.

Kaikki julkaisusarjojen julkaisut ovat haettavissa ja luettavissa sähköisinä julkaisuarkisto Valtossa.

Siirry ostoskoriin »

Toimitusehdot | Yhteydenotto

Kuva
Sote – enemmän, paremmin ja halvemmalla?
Julkaistu

23.03.2016

ISBN

978-952-287-248-7

URN

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-287-248-7

Asiasanat ja teemat

tutkimus, sote-uudistus, terveydenhuolto, tutkimustoiminta, kunnat

Sivumäärä

82

Info

Tämän tutkimuksen tavoitteena on analysoida sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteita ja keinoja eri näkökulmista. Lähtökohdaksi otettiin irtautuminen moneen kertaan muuttuneista yksityiskohdista. Tietoa on hankittu kansainvälisestä ja kotimaisesta tutkimuskirjallisuudesta, kansainvälisellä yhteistyöllä, sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajille tehdyllä laajalla kyselyllä ja kuntien lausuntoja analysoimalla.

Tutkimus jakaantuu neljään itsenäiseen osaan. Toisessa luvussa pohditaan uudistuksen tavoitteita, rajoitteita ja keinoja makrotasolla nojautuen lähinnä tutkimuskirjallisuuteen ja valmistelun taustamuistioihin. Lisäksi siinä kuvataan kuntien kaventunutta roolia niiden uudistukseen antamien lausuntojen avulla. Kolmannessa luvussa analysoidaan tutkimuskirjallisuuden perusteella uudistuksessa keskeisellä sijalla olevan kannustejärjestelmien rakentamisen vaikeuksia. Neljännessä osassa raportoidaan laajan tuottajakyselyn tuloksia ja pohditaan niiden merkitystä. Luku sisältää myös terveydenhuoltojärjestelmien kansainvälisen asiantuntijan professori Joel Shalowitzin näkemyksiä Suomen uudistuksesta ja kokemuksia Toscanan sote-palvelujen integaatiosta.

Hinta

32,00 €

Valtioneuvoston kanslia | Valtioneuvoston hallintoyksikkö · julkaisutuotanto(at)vnk.fi | vnk.fi · Palvelun tuottaa PunaMusta Oy